Luppo yläpalkkilogo
 
Lupon logo
Usein kysytyt kysymykset
 

1. Mikä Luppo on?

Luppo kuuluu sammaliin. Koivusta, männystä tai kuusesta riippuva luppo on erittäin yleinen kautta koko Lapin, mistä syystä männyn luppo on naavan jälkeen tärkein ravinnon lähde poroille. Useimmat luppo-lajit kasvavat naavamaisesti riippuen puilla ja kallioilla ja muistuttavat naavoja. Luppo voi olla väriltään mustaa, valkeaa tai joskus harvoin harmaata. Lisäksi Luppo tarkoittaa kesällä 2006 Porvoossa järjestettävää kaikkien vantaalaisten yhteistä partioleiriä. Leirille osallistuu 15 vantaalaista lippukuntaa.

2. Milloin ja missä Luppo järjestetään?

Luppo järjestetään elokuussa 2006. Sudenpentujen leiri on 2.-6.8 ja vartiolaisten ja johtajien leiri 2.-10.8. Leirialue sijaitsee Porvoon Köttbodassa, noin tunnin ajomatkan päässä Vantaalta.

3. Paljonko leiri maksaa?

Leiri maksaa vartiolaisille ja johtajille 95 euroa ja sudenpennuille 70 euroa. Jälki-ilmoittautuneille maksu on 120 euroa. Sudenpentujen jälki-ilmoittautumismaksu on 85 euroa. Perheen ensimmäisen leiriläisen sisarukset saavat kukin 10 euron alennuksen.

Johtajien päivämaksu on 15 euroa. Rakennusleirille osallistuvat saavat leirillä kutakin raksapäivää vastaan 5 euroa palautusta ja purkuleirillä vastaava summa on 10 euroa/päivä. Nämä palautukset jaetaan leirillä.

4. Miten voin ilmoittautua leirille?

Ilmoittautuminen Lupolle on päättynyt.

5. Pääsenkö minä leirille Mahdollistajaksi?

Leirillä palvelutehtävissä, eli mahdollistajina toimivat kaikki vuonna 1991 tai sitä aikaisemmin syntyneet. Vuonna 1992 ja sen jälkeen syntyneet lippukunnassa johtotehtävissä toimivat voivat lippukunnan päätöksen perusteella toimia leirillä palvelutehtävässä, leirinvartionjohtajana tai leiriläisenä.

Mahdollistajille avoimia leiripestejä ovat savun omat palvelutehtävät eli savun johtajana toimiminen, alaleirien tehtävät ja leirin yleiset palvelutehtävät kuten ohjelman, huollon tai esimerkiksi muonan järjestelyissä toimiminen. Mahdollistajina toimivat voivat osallistua leirin rakennus- ja purkuleirille.

6. Miten leirillä asutaan?

Leirillä asutaan leirilippukunnissa eli savuissa joko oman lippukunnan kesken tai yhdessä toisen lippukunnan kanssa. Kaikki lippukunnan jäsenet asuvat savussa. Savunjohtaja huolehtii savun leirielämästä muiden tuttujen johtajien kanssa. Omassa savussa asutaan vanhojen partiokavereiden kanssa, ja uusia kavereita löytyy varmasti myös naapurista!

7. Voivatko vanhemmat tulla käymään leirillä?

Kyllä voivat. Lupolla on vierailupäivä sunnuntaina 6.8.Lisää askarruttavia kysymyksiä voi lähettää osoitteeseen luppo (at) luppo.partio.net